Vacature: Trainer/begeleider in Venlo

Nieuws

Voor onze locatie in Venlo zijn wij op zoek naar een enthousiaste trainer/begeleider voor 12 uur per week verdeeld over twee werkdagen. Aandacht en tijd is een schaars en kostbaar goed. Daarom heeft Sensoor een belangrijke en unieke plaats in de samenleving.

Werken bij Sensoor is werk met inspiratie: je ondersteunt een grote groep gemotiveerde vrijwilligers in een organisatie die steeds in ontwikkeling is. Mede door jouw inzet is Sensoor dag en nacht, alle dagen van het jaar, bereikbaar voor een anoniem, luisterend oor per telefoon, chat en e-mail.

Werkzaamheden
De begeleider/trainer is verantwoordelijk voor de uitvoering van het primair proces. In nauwe samenwerking met een collega trainer/begeleider zorg je voor de werving, selectie, training en begeleiding van vrijwilligers. Daarnaast lever je een bijdrage aan (de ontwikkeling en implementatie van) het beleid van Sensoor. Je adviseert en ondersteunt vrijwilligers in probleemsituaties, onder andere door op te treden als achterwacht. De nadruk in deze functie ligt op het coachen en trainen van chatvrijwilligers en het verzorgen van PR-activiteiten.

Wat vragen wij?

- HBO werk- en denkniveau;
- Werkervaring in een soortgelijke functie; 
- Ervaring met het voeren van chatgesprekken;
- Kennis van en ervaring met betrekking tot hulpverlening op een breed terrein;
- Kennis van de sociale kaart van Venlo en omgeving;
- Ruime ervaring op het gebied van het geven van trainingen, didactische vaardigheden en groepsdynamica;
- Aantoonbare affiniteit met het verzorgen van PR-activiteiten en het onderhouden van contacten met (mogelijke) samenwerkingspartners;
- Plan- en organisatievermogen voor het coördineren en realiseren van werkzaamheden binnen het team;
- Flexibiliteit met betrekking tot werkdagen en werktijden in verband met het begeleiden van groepsbijeenkomsten;
- Je bent stressbestendig, zelfstandig en je hebt goede communicatieve vaardigheden.

Wat bieden wij?
Wij bieden een uitdagende baan in een professionele vrijwilligersorganisatie. Je gaat aan de slag in Venlo, waar je in een klein en enthousiast team werkt aan uitbreiding van de locatie. Dit is een tijdelijke baan voor de duur van 1 jaar. Salariëring in schaal 8 van de cao Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening.

Interesse?
Wil je meer informatie, neem dan telefonisch contact op met Krista Kroon, P & O adviseur (aanwezig op maandag t/m woensdag), via telefoonnummer 0346 – 590098.
Wil je solliciteren, stuur dan een korte motivatiebrief en uitgebreid CV vóór 19 april 2017 naar k.kroon@sensoor.nl.

Acquisitie op basis van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.