Roos, 22 jaar

Bij Sensoor is niks te gek, dat is zó fijn!

Soms heb je even een luisterend oor nodig. Een plek waar al je gevoelens er mogen zijn. Waar nog geen oordeel bestaat over jou of jouw verhaal. Iedereen heeft zo’n plek wel eens nodig. Zo ook Roos, 22 jaar oud. Zij verloor zeven jaar geleden haar vader aan een hartstilstand, waarna het gezin met zijn drieën verder moest. In de jaren daarna heeft Roos nog een aantal zware klappen gehad, waardoor ze zich regelmatig eenzaam en verdrietig voelt. Op die momenten heeft ze veel steun aan de chats en e-mailgesprekken met Sensoor.

Na het verlies van haar vader heeft Roos, zo jong als ze was, voor het huishouden moeten opdraaien. Vrij snel na dit heftige verlies kreeg Roos ook nog te horen dat haar broertje ernstig ziek was. Na een jarenlang gevecht en een emotionele rollercoaster voor de familie overleed ook haar broertje. Roos en haar moeder kregen dus nog een enorme klap te verwerken. Tijdens die periode groeiden zij langzaam uit elkaar. Uiteindelijk wordt het voor haar moeder te zwaar en verdwijnt zij voorgoed uit Roos haar leven.

Roos moest hiermee dus nóg een groot verlies verwerken. Iets wat niet zonder horten en stoten ging. Roos vertelt: ‘’Ik had het enorm zwaar en kon alle steun gebruiken die ik maar kon krijgen. Van mensen in mijn omgeving kreeg ik weinig steun. Voor hen is dood iets waar niet meer persé over gepraat hoeft te worden. Door via de chat met de vrijwilligers van Sensoor te praten, werd er naar mij geluisterd. Al mijn gevoelens mochten er zijn.’’

Roos vertelt dat ze veel behoefte heeft aan contact als er een droom is geweest waarin het weer zoals vroeger was. Het moment van wakker worden is dan verschrikkelijk en dan kan ze lichtelijk in paniek raken van de eenzaamheid en de stilte. ‘’De vrijwilliger van Sensoor is er dan waar ik mijn gedachten mee kan bespreken. Soms helpt dit me om iets te bedenken om die dag te doen, zodat ik mijn bed uitkom. Ook krijg ik complimenten waardoor mijn vertrouwen weer groeit’’, vertelt Roos.

Roos woont dichtbij de begraafplaats van haar familie. Soms wordt ze om zich heen geconfronteerd met zelfdoding of enge ziekten. Roos vertelt: ‘’De vrijwilligers luisteren dan naar mij, stellen vragen waardoor ik dingen weer helder op een rijtje krijg en de onrust afneemt. Bij Sensoor is niks gek, dat is zó fijn!’’

Roos krijgt daarnaast therapie van een psycholoog. Ze vertelt dat Sensoor goed daarop aanvult omdat ze niet altijd bij haar psycholoog terecht kan. Roos geeft aan dat ze liever geen contact heeft via de telefoon omdat ze het moeilijk vindt daar haar emoties te tonen. Contact via de chat vindt ze fijn, maar ook de e-maildienst gebruikt ze graag om van zich af te schrijven.

Je kunt jouw verhaal ook kwijt, dag en nacht, per telefoon (0900-0767; 5 ct/min.), mail of chat (www.sensoor.nl). 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De foto en de naam in dit artikel zijn gefingeerd. 

Heb je ook een goede ervaring met Sensoor of heb je een mooi gesprek gehad met een vrijwilliger? Wij horen het graag! Laat het ons hier weten.